Svaki sportski događaj je tvoja prilika da organiziraš odličan sportski party u svom ugostiteljskom objektu. Osim dodatnih prihoda i novih stalnih gostiju ovom optimizacijom poslovanja tvoj objekat i ti prelazite na novi nivo modernog ugostiteljstva.

Ponudi nešto novo svojim gostima tokom fudbalskog prvenstva koristeći neke od navedenih ideja za nezaboravnu zabavu u svom baru ili restoranu.

Vreme je za drugu najvažniju stvar na svetu. Vreme je za fudbal! Spremaš li se za dane velikih utakmica? 
Tvoj ugostiteljski objekat ne mora biti jedan od sportskih barova da organizuješ dobru zabavu tokom sportskih događaja. Nedostaje ti ideja za organizaciju zabave u tvom baru ili restoranu? U narednom tekstu dobićeš informacije šta sve možeš učiniti da ovaj dan posetioci pamte kao fantastičnu i nezaboravnu zabavu u tvom baru ili restoranu. Evo i kako.

Fudbalsko prvenstvo je prilika za tvoj posao

Velika utakmica je verojatno jedan od onih dana u godini kada očekuješ veliku posećenost u svom baru. No kako učiniti da atmosfera i uzbuđenje bude na zavidnom nivou?. Pivo i grickalice će svakako biti tu u neograničenim količinama, no možeš li ponuditi nešto više od toga? Naravno da možeš!

Ne zaboravi na važnost pravovremenog planiranja. Već danas isplaniraj svaki detalj. Od specijalne ponude do dekoracije bara ili restorana. Sastavi listu šta treba uraditi od poslova, podvuci prioritete i kreni u akciju. Planiranje unapred kao i raspolaganje predviđenim budžetom za sportska događanja sigurno će rezultirati velikom posećenošću i odličnom zabavom za sve prisutne.

Promocija ponude tokom fudbalskog prvenstva

Promovisanje ponude za ovo događanje trebaš početi najmanje mesec dana unapred.
Na ovaj način osiguraćeš da svaki sto, stolica ili još bolje mesto za stajanje u tvom baru ili restoranu bude rezervirano unapred. Promoviši specijalnu ponudu putem svih dostupnih načina reklamiranja: flayerima, pozivnicama, plakatima, radio i tv reklamama, društvenim mrežama i na na svojoj web stranici ako je poseduješ.

 • Na letke i mail-ove ili newsletter-e koje šalješ, obavezno na vrhu napiši “ Da li ste spremni za evropsko fudbalsko prvenstvo?” nakon čega možeš nastaviti sa opisom ponude u tvom baru za vreme fudbalskih utakmica. Štampani promotivni materijali neka budu dostupni na ulazu u tvoj bar ili restoran te postavljeni na stolovima najmanje 10 dana pre početka fudbalskog prvenstva.
 • Specijalnim popustima tokom fudbalskog prvenstva podstakni svoje potencijalne goste da naprave prevremenu rezervaciju. Popust od 20% biće sasvim dovoljan da privuče vaše goste.
 • Postavi reklamu ispred ulaznih vrata tako da je tvoja ponuda vidljiva slučajnim prolaznicima. Reklama treba biti što upečatljivija. Možda baš neko od njih postane tvoj novi stalni gost.
 • Dovedi navijačice u svoj bar ili restoran i jasno navedite to u svojoj ponudi.Prelepa navijačica na tvom reklamnom flajeru neće ostaviti navijače ravnodušnim. Ako se radi o većem ugostiteljskom objektu ugosti plesačice koje će biti obučene kao navijačice. Lepe i vesele devojke će svakako doprineti dobroj atmosferi.
 • Uoči evropskog prvenstva u fudbalupostavi pokretni mini gril na parking ispred tvog ugostiteljskog objekta bez obzira da li se radi o restoranu ili baru. Kobasice i hamburgeri će sigurno privući nove goste. Za svaki kupljeni burger ili hot dog pokloni karticu za jedno besplatno piće tokom fudbalskog prvenstva. Svakako usput delite flajere o specijalnoj ponudi tokom fudbalskog prvenstva.
 • Kako stojiš sa Gerilskim marketingom?Kostim u obliku velike lopte koji hoda po ulici svakako će privući pažnju prolaznika. Mnogi će se hteti i slikati. Ispiši ponudu tvog bara i restorana na poleđini papira za fotografije. Možda tvoja ponuda završi u nekom od foto albuma ali sigurno će dovesti nove goste.
 • Ako nemaš uslove za organovanje ovakvog događaja u svom ugostiteljskom objektu ponudi uslugu kateringa za ovaj dan. Definitivno će se isplatiti.

Online promocija fudbalske zabave

Svojim stalnim i potencijalnim novim gostima omogući da rezervišu njihov najdraži sto u tvom restoranu ili baru putem interneta. Vreme je novac, pa je svaki ušteđeni trenutak veoma dragocen. Rezervisanjem putem interneta tvoji gosti štede vreme pa će rado iskoristiti ove mogućnosti.
Ako dobro smislite svoj onlajn marketing broj rezervacija putem weba se može udvostručiti. Kako to učiniti?

 • Prijavi se za uslugu specijalizovanih internet portala putem kojih posetioci mogu izvršiti onlajn rezervaciju sa svojih mobilnih uređaja i dobiti popust na određenu ponudu. Ovakvi portali su odličan način onlajn promocije.
 • Omogućite onlajn rezervisanje i nagradite specijalnim popustom prvih 40 rezervacija. Popust od 20 % biće sasvim dovoljan mamac da privučeš nove posetioce.
 • Snimi kratki video na Youtube-u koji prikazuje ponudu za vreme fudbalske zabave i približi atmosferu u tvom baru ili restoranu. Možeš koristiti snimke prošle zabave pa ih uklopiti sa svojom sadašnjom ponudom. Na ovaj način ćeš najbolje predstaviti tvojim fanovima na društvenim mrežama što mogu očekivati u tvom ugostiteljskom objektu tokom ovih važnih sportskih događaja.
 • Ako tvoj restoran ili bar ima svoju mobilnu aplikaciju svakako je iskoristi za reklamiranje fudbalske ponude i specijalnih popusta za tvoje stalne goste.
 • Iskoristi bazu podataka o tvojim gostima te pokreni e -mail marketing kampanju za promociju specijalne ponude za fudbalske zabave. Kreiraj mail odnosno pozivnicu i informiši svoje goste o specijalnoj ponudi.
 • Uključi se u sve rasprave na temu evropskog fudbalskog prvenstva na svim društvenim mrežama. Koristi u ovu svrhu Facebook, Twetter, Google Plus i sve ostale postojeće računePostavi zanimljiva pitanja, opklade, ankete, glasanja i slično na svoj status. Zainteresuj svoje fanove statistikama o rezultatima timova i pojedinih igrača kroz istoriju. Možeš organizovati i mali onlajn kviz, a za one koji najbrže tačno odgovore na pitanja osigurati nagradu – večeru ili piće u tvom ugostiteljskom objektu.

Za vreme poluvremena podigni atmosferu na još veći nivo

Ugosti lokalne komičare u svoj bar ili ponudi “otvoreni mikrofon”. Razloga za smeh nikada dosta. Različite šaljive priče na temu fuudbala zabaviće prisutne tokom poluvremena.

Napravi kviz o fudbalskom prvenstvu. Ovo je veoma jednostavno. Formiraj listu pitanja o istoriji fudbala i na jednoj tabli upisuj ih jedno po jedno. Desetak pitanja će biti sasvim dovoljno. Ko prvi stigne do table i napiše tačan odgovor dobija večeru ili piće za sebe i svoje društvo kao nagradu.

Opremanje i dekoracija bara i restorana

Ono sto je najvažnije kada govorimo o opremanju bara ili restorana tokom sportske sezone je osigurati što bolji multimedijalni događaj. U neizostavnu opremu spadaju veliki televizijski ekrani ili još bolje velika platna na kojima će se gledati prenos utakmica. Također potrudi se da i ozvučenje bude na zavidnom nivou što će u svakom slučaju osigurati realističan doživljaj važne utakmice i naravno privući goste.

Dekoracija ugostiteljskog objekta je nezaobilazna stavka tijekom sportskih događanja. Obezbedi se na vreme kod dobavljača navijačkih rekvizita. Ovde spadaju nezaobilazne zastavice, a dresovi igrača neka budu nova radna odeća za vaše osoblje tokom fudbalskog prvenstva.

Bez obzira da li se radi o kafiću, baru ili restoranu tokom sportske sezone uredite svoj prostor sa mnogo zastavica, balona, trakica, loptica, neka sve bude u znaku fudbala!

Pogledaj neke od ideja za dekoraciju restorana i bara na sledećim fotografijama.

Savjet za kreativne: Zanimljivu dekoracija stolova po veoma pristupačnim cenama možete napraviti na sledeći način. Na stolove postavite papirne zelene stolnjake na kojima ćete uz pomoć bele boje iscrtati polja fudbalskog stadiona. Jednostavno i praktično s obzirom da zbog čestog ustajanja gostiju tokom “napetih situacija” često dolazi do prolivanja pića, papirni stolnjaci će olakšati čišćenje.

Također možeš postaviti tablu za praćenje rezultata na vidljivo mesto, to može biti digitalna tabla za rezultate, a ako je nemate, velika obična tabla će sasvim dobro poslužiti. Neka jedan član osoblja bude zadužen za upisivanje promena u sportskim rezultatima.

Ako u tvoj bar dolaze navijači jednog tima onda dekoracije prilagodite oznakama i bojama omiljenog tima. Ako su tvoji gosti navijači različitih timova, možeš prostor podeliti u dva segmenta i dekorisati ih na različite načine u različitim bojama timova što također otvara nove mogućnosti za stvaranje dobre atmosfere u baru ili restoranu. Ovde spadaju različite igre a jedna od najjednostavnijih i omiljenih među navijačima je klađenje. Ponudite besplatna pića ili besplatnu večeru za one koji pogode rezultat utakmice

Različite emocije navijača, sretnih koji dobijaju poene i onih manje sretnih koji gube će sigurno uticati da atmosfera u tvom baru bude na vrhuncu tokom utakmice..

U svakom slučaju sve dok je užarena atmosfera i ti ćeš biti u dobrom raspoloženju.

Specijalna ponuda za vreme fudbalskog prvenstva

Dobro se pripremi za ovaj dan. Osiguraj više piva i ljutih kobasica nego što možeš i zamisliti da ti treba. Naravno pripremi specijalnu ponudu za ovaj događaj po specijalnim cenama. Svakako uključi popuste u ponudu tipa nakon dva piva treće je besplatno, ili uz hamburger i pivo dobijate pomfrit gratis i slično.
Takođe, ponudi gostima kombo menije – kombinacije jela, pića i deserta po specijalnim cenama. Daj im karakteristične nazive tipa – Fudbalski Veggy ili Fudbalski Slim Girl, Fudbalski Fat Boy i slično. Pilećih krilaca na meniju nikad dosta, verujte mi.