Ugostitelji, stiže proleće. Spremite se za otvaranje terasa!

Matija Rako
Matija Rako

SEO Manager

Podijelite na društvenim mrežama:

Ugostitelji, stiže proleće. Spremite se za otvaranje terasa!

Tablica sadržaja

Dolaskom sunčanih prolećnih dana, terase ugostiteljskih objekata postaju žarišta društvenog života, mameći prolaznike i pružajući oazu za redovne posetioce.

Nadolazeća letnja sezona obećava povećan promet i profit, ali ključno je da ugostiteljski objekti budu spremni za izazove koji ih očekuju. Temeljna priprema terase omogućiće pružanje vrhunskog doživljaja gostima i olakšati rad osoblju.Istraživanja pokazuju da ulaganje u terasu može rezultirati čak 65% višim prihodom, naglašavajući time važnost atraktivnosti i udobnosti terase za goste.

Prijatno vreme donosi pozitivnu energiju i nove goste, a tvoja misija je da im pružiš dovoljno razloga da se vraćaju iznova.

Stoga, dočekaj svoje goste spremno, sa osmehom na licu i pruži im vrhunsku uslugu.

Detaljna priprema terase je ključna za uspešnu sezonu, ne čekaj – kreni s pripremama već danas!

Prolećno čišćenje

Prolećno čišćenje je ključno za održavanje visokih standarda higijene u ugostiteljskim objektima, naročito kada je u pitanju konzumacija hrane i pića na otvorenom. Gosti sve više cene čistoću prostora, što direktno utiče na njihov osećaj sigurnosti.

Ukoliko je objekat bio zatvoren duže vreme, prioritet je temeljno čišćenje i dezinfekcija pre ponovnog otvaranja. Generalno čišćenje je obavezno kao deo priprema za letnju sezonu. Pored redovnog površinskog čišćenja, neophodno je detaljno čišćenje prostora, uključujući zidove, podove, nameštaj, kao i eventualne popravke.

Takođe, letnji period donosi povećan rizik od trovanja hranom, stoga je od suštinske važnosti posvetiti posebnu pažnju temeljnom čišćenju kuhinje i opreme za pripremu hrane.

Dodatne mere sigurnosti, poput ponovne deratizacije pre početka letnje sezone, su ključne za osiguranje sigurnosti i zaštiti gostiju.

Sprovođenje ovih koraka će osigurati da ugostiteljski objekat bude spreman za predstojeću sezonu, pružajući gostima ne samo ukusna jela i osvežavajuće napitke, već i osećaj sigurnosti i udobnosti.

Stvaranje prijatne atmosfereStvaranje prijatne atmosfere

 

U cilju privlačenja većeg broja gostiju u baštu ili terasu, ključno je urediti terasu na način koji će svakom posetiocu pružiti ugodno iskustvo.

Prvi korak je inteligentno i kreativno korišćenje dostupnog prostora. Napravi plan ili skicu koja će ti pomoći da organizuješ prostor na najbolji način, osiguravajući dovoljno sedišta uz održavanje prohodnosti i udobnosti za goste.

Raspored stolova treba pažljivo odabrati kako bi izbegao pretrpanost, ali istovremeno izbegaoi i prazan prostor. Takođe, bitno je osigurati dovoljno hladovine za goste, bilo putem suncobrana, tendi ili nadstrešnica. Prirodna senka je uvek poželjna, no ako to nije izvodljivo, razmisli o veštačkim rešenjima.

Gde god je moguće, fokusiraj se na uređenje prostora za decu. Pregledaj i osiguraj da su svi dečiji elementi sigurni kako bi izbegao potencijalne povrede.

Borba protiv insekata je takođe ključna radi osiguranja ugodnog iskustva gostiju. Razmotri upotrebu različitih metoda zaštite od insekata, poput biljaka koje ih odbijaju ili profesionalnih tretmana za zaštitu prostora.

Osvetljenje igra bitnu ulogu u kreiranju atmosfere na terasi ili u bašti restorana. Istraži različite mogućnosti osvetljenja i izaberi ono koje će da najbolje odgovara prostoru, stvarajući tako ugodnu i šarmantnu atmosferu za goste.

Važno je poštovati propise i dobiti odobrenja nadležnih organa za sve planirane aktivnosti vezane za uređenje bašte ili terase kako bi osigurao sigurno i zakonito poslovanje.

Mobilno naručivanje za efikasnije poslovanje

Mobilno naručivanje za efikasnije poslovanje

Mobilno naručivanje postaje ključni faktor u unapređenju usluge i optimizaciji poslovanja u ugostiteljskim objektima, posebno tokom sezone na terasama i baštama.

Osiguravanje brze usluge bez pritiska na goste zbog vremenskog ograničenja ključno je za njihovo zadovoljstvo i lojalnost. Pored ubrzanja procesa usluge, mobilno naručivanje smanjuje nepotrebno kretanje osoblja između terase i šanka.

Konobari više ne gube vreme na odlaske do šanka radi unosa porudžbina. Umesto toga, putem mobilnih uređaja mogu momentalno primati porudžbine na samoj terasi, što značajno ubrzava proces i omogućava im da se fokusiraju na pružanje vrhunske usluge. Ova tehnologija ne samo da rastereti osoblje od nepotrebnog hodanja, već im pruža veću kontrolu nad radnim procesima, što rezultira efikasnijim poslovanjem i zadovoljnijim gostima.

Razmotri integraciju mobilnog naručivanja putem programa POS Sector. Uz besplatnu instalaciju i obuku, nudimo i mesec dana besplatnog korišćenja bez ugovorne obaveze.

Za više informacija i besplatne konsultacije, kontaktiraj nas telefonom svakog dana od 0-24 na broj 011 441 907 ili popuni kontakt formu i mi ćemo te kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Dodatak: Primeri lepih terasa. Inspiriši se!

anje terasa! Primjer 1

anje terasa! Primer 2

anje terasa! Primjer 3

 

 

Podijelite na društvenim mrežama:

Kategorije

Pročitajte povezane članke

Upotreba nelegalnog ili nelicenciranog softvera postala je toliko raširena da mnogi korisnici prihvataju takvo...

Pre nego što bi započeo dugo putovanje, sigurno bi proverio automobil koji je stajao...

U centru poslovanja svakog ugostiteljskog objekta je fiskalna kasa – ključno sredstvo ne samo...

U današnjem dinamičnom svetu ugostiteljstva, gde brzina, efikasnost i preciznost igraju ključnu ulogu u...

Društveni mediji i pretraživači su ključni izvori informacija za one koji žele da otkriju...

Kreirati restoran koji ne samo da osvaja nepce već i vizualna čula zahteva stručnost...

Među prvima saznaj korisne informacije o ugostiteljstvu i pogodnostima koje pružamo.

Iz prve ruke znamo šta ti je potrebno da unaprediš svoje poslovanje.

Preko 4000 korisnika. Prvih mesec dana besplatno.

Započni besplatno. Bez ugovorne obaveze. Prestani s korišćenjem kad želiš.

Prijavite se na našu newsletter listu kako bi pregledati naše predhodne i prvi saznali termine održavanja budućih webinara!

Nakon što unesete ispravnu e-mail adresu bićete u mogućnosti pogledati dosadašnje webinare.