Koristi mobilno poručivanje i povećaj brzinu promene stolova za 20%

Svakom ugostitelju cilj je omogućiti prijem što većeg broja gostiju u periodu “Rush time”, okrenuti promet po stolu što više puta u toku tih par sati, a da se pri tome ne utiče na same goste, odnosno da se gosti ne požuruju kako bi seo neko drugi na njihovo mesto. Kako To Postići??

Koristi mobilno poručivanje i povećaj brzinu promene stolova za 20%

Optimizirajte promenu stolova

bez uznemiravanja gostiju

Jedino povećanje produktivnosti na koje je moguće uticati u ovom intervalu od par sati jeste, vreme od momenta prijema narudžbine do postavljana hrane gostima na sto.

Uz brzu i efikasnu kuhinju, potrebno je smanjiti šetanja konobara prilikom dolaska do kase, kucanja narudžbina i nošenja blokova do kuhinje, kao i sprečiti da konobari nakupe 4-5 narudžbina i onda ih u istom momentu nose u kuhinju.

Mobilno poručivanje pomaže da povećate brzinu promene stolova

Tako da konobari koriste tablete za uzimanje narudžbina i šalju iste automatski u šank ili kuhinju putem WiFi veze.

Mobilno poručivanje pomaže da povećate brzinu promene stolova

Naravno...

U mobilnom načinu rada sa tabletima, sve funkcionalnosti i način rada su isti kao i u glavnoj aplikaciji poput:

Dodatni načini plaćanja

Dodatni načini plaćanja

Svejedno je radilo se o kartici, virmanu ili nečem trećem. Naplati račun bez obzira na način plaćanja sa kojim  gost želi da plati.

Ispis narudžbine za šank

Ispis narudžbine za šank

Olakšaj prijem ukupnih narudžbina šanku sa samo jednim blokom na kojem su sumirane po artiklima sve vrednosti jednog ili više artikala

Rada po stolovima

Rada po stolovima

Nezaobilazan način rada u restoranima je rad po stolovima, što je još jedna kockica s kojom ne gubite vreme.

Dodjeljivanje popusta na račun

Dodjeljivanje popusta na račun

Dodeli popust na ukupni račun sa lakoćom i poveži ga sa načinom plaćanja sa kojim gost želi platiti.

Napomena za kuhinju

Napomena za kuhinju

Sa lakoćom obavestite kuhinju na koji način gost želi da mu se pripremi biftek, manje ili više pečen putem napomena za kuhinju.

Deljenje računa

Deljenje računa

Brzo i tačno podeli ukupni račun prilikom naplate na svakog gosta bez gubljenja vremena na komplikovano sabiranje i oduzimanje.

Kod nas je vreme od narudžbine do serviranja jela smanjeno za 50% uz pomoć rada sa Tabletima

Tokom leta promet u lokalu je 8 do 10 puta veći nego zimi i bitno je ubrzati prenos narudžbina od konobara koji narudžbinu preuzima od gosta, do kuhinje i/ili šanka.

Tablet je odlično rešenje jer konobar uzima narudžbinu redom sa nekoliko stolova,a vreme se ne gubi jer je narudžbina izašla na štampaču u kuhinji u trenutku kad je preuzeo (nezavisno od toga što konobar nakon toga odlazi na druge stolove).

To smanjuje “pritisak” velikog broja istovremenih narudžbina u kuhinji i olakšava izdavanje narudžbina. Napravili smo i malu analizu… prosečno vreme posluživanja hrane “starim sistemom” (bez tableta) bilo je 20 do 30 minuta. Sa tabletom treba 10 do 15 minuta. Čak i “stariji” konobari nemaju problema sa navikavanjem na tehnologiju. Želeli smo tablete da “ugasimo” tokom zime, a “stariji” su tražili da ostavimo u pogonu barem jedan 🙂

 

Damir Bumbulović

Koristi mobilno poručivanje i povećaj brzinu promene stolova za 20%

Ne gubi bespotrebno profit!